Vraag direct je gratis proefles aan
Vraag direct je gratis proefles aan
Rijles nemen doe je bij Autorijschool Mijnstreek!
Je staat op het punt om rijles te gaan nemen bij Autorijschool Mijnstreek. Hoe nu verder? We leggen het je uit!
Ben je 16,5 jaar oud of ouder? Dan mag jij beginnen met het nemen van rijlessen.
Ook kun je je aanmelden voor een opfriscursus.
Het gemiddeld aantal lessen welke je nodig hebt is leerling afhankelijk. Dit heeft o.a. te maken met:
a: Het leertempo van de leerling
b: Hoe vaak jij per week wilt en kunt lessen
c: De wachttijd bij het CBR. We kunnen je tussentijdse toets/ praktijkexamen pas aanvragen zodra je de theorie in je bezit hebt. We zullen je hierover persoonlijk advies geven.
Een snelle leerling heeft gemiddeld genomen het volgende aantal lessen nodig: 25-35 rijlessen.
Een gemiddelde leerling heeft gemiddeld genomen het volgende aantal lessen nodig: 35-45 rijlessen.
Een trage leerling heeft gemiddeld genomen het volgende aantal lessen nodig: 45-55 rijlessen.
Zodra je 17 jaar oud bent mag je op praktijk examen. Je mag dan tot dat je 18 wordt alleen rijden met een coach naast je. (2todrive). Wil jij dit ook? Zie meer meer informatie het “kopje” 2todrive hier beneden in de lijst.
Je rijbewijs halen in 8 stappen.
Je bent 16,5 jaar of ouder. Meld je aan bij Autorijschool Mijnstreek middels de INSCHRIJF knop.
Vul het inschrijfformulier volledig in. Je kunt ons ook bereiken op telefoonnummer: 0630005811
Zodra het inschrijfformulier ingevuld is, nemen wij zo snel mogelijk contact met je op.
We plannen samen een intake gesprek in. Zie het als een kort kennismakingsgesprek. Dit gesprek kan bij jou plaats vinden of bij ons. Wat jij graag wil!
We plannen een kennismakingsles. We gaan samen bekijken waar jouw niveau ligt zodat we een goed beeld krijgen hoe we lessen op maat aan jou kunnen aanbieden. Tevens ervaar jij hoe het is om een voorproefje te krijgen naar waar we de komende maanden naar toe werken: Het behalen van je rijbewijs!
Na de les bespreken we de mogelijkheden.
Je kennismakingsles is goed bevallen en je hebt je inmiddels aangemeld. Het echte werk begint nu.
Je appt, belt of mailt ons met tijden wanneer je tijd hebt om te rijlessen. We gaan dan samen met jou één of meerdere datums plannen.
Zodra we samen datums vastgelegd hebben, ontvang je een uitnodiging om de PlanGo app te gaan gebruiken.
In de app plannen we jouw afspraken. Je kunt in de app ook zien wat je vorderingen zijn en wat je huidige rijniveau op dat moment is en nog veel meer. Altijd digitaal bij de hand, geen leskaart meer die kwijt komt of kapot is gegaan. Hoe handig is dat!?
Uitleg over de volgende onderwerpen:
Je kunt bij ons je theorie pakket aanvragen. Geheel digitaal en jij bepaald zelf je tempo. Inclusief honderden (CBR) oefenvagen én meer dan honderd uitleg filmpjes.
Of je op de bus staat te wachten of je zit thuis thuis op de bank, met de online theorie bepaal je zelf waar en wanneer jij leert! Voor prijzen, klik hier.
Wij zullen jou adviseren wanneer je het beste je theorie examen kunt plannen. Uiteraard blijft dit wel je eigen verantwoordelijkheid.
Houd er altijd rekening mee, dat je je theorie certificaat in bezit moet hebben voor dat wij jouw tussentijdse toets of praktijkexamen kunnen aanvragen.
Een tussentijdse toets is een soort proefexamen.
Wij raden ten alle tijden aan om een Tussentijdse toets te plannen. Zo weet je precies wat je aandachtspunten zijn voor het praktijkexamen. Je hebt een vele malen groter slagingspercentage!!
De toets duurt even lang als een praktijkexamen en je doet dezelfde dingen. Zo wen je alvast aan de examensituatie. Soms doe je een onderdeel uit het examen niet tijdens een tussentijdse toets, bijvoorbeeld in- en uitvoegen op een auto(snel)weg. Op het uitslagformulier van de toets staat dan dat dit niet gedaan is. Ook krijg je na je examen tips van een CBR-examinator om verder mee te oefenen tijdens je volgende rijlessen.
Tijdens je toets doe je ook bijzondere verrichtingen. Doe je dat goed? Dan krijg je een vrijstelling. Dat betekent dat je deze verrichtingen bij je eerste examen na je toets niet meer hoeft te doen.
Hoe lang is de vrijstelling voor de bijzondere verrichtingen geldig?
De vrijstelling blijft geldig tot je eerste praktijkexamen na je toets. Hier zit geen einddatum aan. Doe je meerdere tussentijdse toetsen voor je praktijkexamen? Dan geldt alleen de uitslag van de laatste toets. Haal je de bijzondere verrichtingen wel bij een eerdere toets, maar niet bij de laatste? Dan heb je geen vrijstelling voor het rijexamen.
Je vrijstelling is niet meer geldig als je niet slaagt voor het examen. De examinator zag dan helaas nog niet goed genoeg kon rijden. Daarom moet je ook de bijzondere verrichtingen opnieuw doen.
Wanneer kan ik een tussentijdse toets doen?
Je doet de tussentijdse toets altijd vóórdat je je praktijkexamen of nader onderzoek rijvaardigheid doet. Voor een tussentijdse toets auto moet je minimaal 16,5 jaar zijn. Ook moet je geslaagd zijn voor je theorie-examen.
Wat moet ik meenemen naar de tussentijdse toets?
Voor de tussentijdse toets voor de auto moet je onderstaande dingen meenemen:
• De uitnodiging.
• Je geldige identiteitsbewijs. Zonder identiteitsbewijs mag je geen examen doen.
• Het ingevulde formulier ‘Zelfreflectie’.
Het examen duurt in totaal 55 minuten. Het bestaat uit de volgende onderdelen:
1. Voor de examenrit
2. De examenrit
3. De uitslag
1. Voor de examenrit
In het CBR-examencentrum maak je kennis met de examinator. Die legt uit hoe je examen verloopt en controleert:
– de uitnodiging voor je examen;
– je identiteitsbewijs;
– of je bent geslaagd voor je theorie-examen;
– of je het formulier Zelfreflectie ingevuld hebt. Na de examenrit bespreekt de examinator dit formulier met je.
In de meeste gevallen mag je instructeur meerijden tijdens het praktijkexamen, als jij dat wilt. Soms is dit niet mogelijk, omdat er een tweede medewerker van het CBR meerijdt, bijvoorbeeld een examinator in opleiding. Je instructeur is dan wel bij het begin- en eindgesprek aanwezig.
Verder:
Op het parkeerterrein doe je een ogentest. Je leest het kenteken van een stilstaande auto op ongeveer 25 meter afstand.
Als voorbereiding op de rit stelt de examinator jou enkele vragen over de auto. Bijvoorbeeld over het checken van de motorvloeistof of de lampjes op het dashboard.
Als je de bijzondere verrichting goed hebt gedaan tijdens de tussentijdse toets, krijg je een vrijstelling. Dit betekent dat de examinator je op dat onderdeel niet meer toetst bij je praktijkexamen auto.
2. De examenrit
De examenrit duurt ongeveer 35 minuten. Je rijdt voor een deel zelfstandig naar een bepaalde bestemming. Dit doe je met behulp van een navigatiesysteem. Voor het grootste deel rijd je op aanwijzingen van de examinator. Die kijkt of je veilig en zelfstandig rijdt. Daarbij let hij onder meer op de beheersing van de auto, kijkgedrag en voorrang verlenen. Dat geldt voor alle zeven examenonderdelen.
3. De uitslag
Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.
Ben je geslaagd?
Dan kun je ná de examendag je rijbewijs aanvragen bij de gemeente waar je woont.
Ben je gezakt?
Van de examinator hoor je waar je nog aan moet werken voor de volgende keer. Op het uitslagformulier kun je dat terugzien. Dit kun je samen met je instructeur bespreken. Je mag op zijn vroegst na 2 weken weer afrijden. Begin zo snel mogelijk weer met lessen als voorbereiding op het herexamen. Dat verloopt hetzelfde als het eerste examen.
Alleen als je binnen 5 jaar 4 keer of vaker bent gezakt voor je rijexamen, gaat het anders. Dan krijg je elke volgende keer een speciaal examen.
Langer wachten na afgebroken examen
Als de examinator je rijexamen afbreekt vanwege verkeersgevaarlijk gedrag, krijg je te maken met een langere wachttijd. Dan kun je op zijn vroegst na 15 weken herexamen doen bij het CBR, om je rijvaardigheid op peil te brengen.
Wat is 2todrive?
Met 2toDrive kun jij eerder je rijbewijs halen. Je hoeft je niet te registreren voor 2toDrive en mag vanaf 16,5 jaar zelf een rijschool benaderen om te starten met autolessen. Vanaf 17 jaar kun je het rijexamen afleggen. Geslaagd en je rijbewijs in de pocket? Dan mag je tot je 18e de weg op onder begeleiding van een coach. Wel zo handig toch?
Kies je coaches..
Als je geslaagd bent voor je rijexamen dan rij je tot je 18e verjaardag onder begeleiding van een coach. Dit is erg handig, want vanwege het gebrek aan rijervaring kan het soms wel eens lastig zijn om bepaalde verkeerssituaties in te schatten. De coach zit straks naast jou om je in deze situaties te helpen.
De keuze voor wie jou straks gaat begeleiden ligt bij jou. Iedereen die aan de voorwaarden voldoet mag coach worden. Dit kan dus bijvoorbeeld een familielid, vriend of bekende zijn. In totaal mag je minimaal 1 en maximaal 5 coaches kiezen. Op deze pagina vind je handige tips die je kunnen helpen bij het kiezen van een coach.
Voorwaarden van de coach:
Je mag minimaal 1 tot maximaal 5 coaches kiezen. Een coach moet aan de volgende voorwaarden voldoen.
Je coach:
– moet minimaal 5 jaar in het bezit zijn van een Nederlands personenautorijbewijs;
– moet minimaal 27 jaar oud zijn;
– staat ingeschreven in de Nederlandse Basisregistratie Personen (BRP) met een woonadres in Nederland.
– mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen strafrechtelijke veroordelingen voor verkeersovertredingen hebben gehad;
– mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen alcoholcursussen of gedragscursussen hebben gehad;
– mag 4 jaar voor de aanvraag van de begeleiderspas geen ongeldigverklaring hebben gehad, op grond van een onderzoek naar de rijvaardigheid of rijgeschiktheid;
– mag niet onder invloed zijn van alcohol, drugs of medicijnen tijdens het begeleiden;
– moet een geldig rijbewijs kunnen tonen.
Laat je coach zich online aanmelden
Met 2toDrive kun jij als 17-jarige onder begeleiding van een coach rijervaring opdoen. Inmiddels heb jij gekozen wie jou gaat coachen zodra je geslaagd bent voor je rijexamen.
De volgende stap is dat jouw coaches zichzelf online aanmelden. Dit kan via de pagina www.2todrive.nl. Pas op het moment dat al jouw coaches succesvol zijn aangemeld, kun jij een begeleiderspas aanvragen. Op deze pas staan de namen van je coaches vermeld. Je hebt de begeleiderspas nodig als je straks samen met een coach de weg op gaat.
Vraag de begeleiderspas aan
Als je meedoet met 2toDrive heb je een begeleiderspas nodig. Op deze pas komen de namen van jouw coaches te staan. De begeleiderspas zorgt ervoor dat je vanaf je 17e samen met je rijbewijs en een coach de weg op mag. Vanaf het moment dat je 16,5 jaar oud bent kun je de begeleiderspas aanvragen. Het is belangrijk dat alle coaches zichzelf succesvol hebben aangemeld, vóór jij de begeleiderspas aanvraagt.
Aanvragen begeleiderspas
Je vraagt de begeleiderspas aan via de RDW. Nadat je bent ingelogd met je DigiD verschijnen de coaches in beeld die zich hebben aangemeld. Jij kiest welke coach(es) je op je pas wilt zetten. Je sluit de aanvraag af door een online betaling van €27,-. Je aanvraag wordt vervolgens door de RDW gecontroleerd. Goedgekeurd? Dan stuurt de RDW de begeleiderspas de volgende werkdag op. Indien je later extra coaches toe wilt voegen, moet je een nieuwe pas aanvragen en zijn de kosten opnieuw €27,-.
Let op: Je kunt zonder begeleiderspas geen rijbewijs aanvragen. Bij het aanvragen van je rijbewijs controleert de gemeente of jij een begeleiderspas hebt aangevraagd.
Ga zelfstandig de weg op
Je bent 18 geworden. Vanaf dit moment mag je zonder coach de weg op en heb je dus ook geen begeleiderspas meer nodig. Als 2toDriver heb jij rijervaring opgedaan waarmee jij een zelfverzekerdere en veiligere bestuurder bent geworden. Toch zijn beginnende bestuurders door minder rijervaring nog altijd vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. Het kan vaak onwennig zijn om zelfstandig de weg op te gaan. We geven je bij deze laatste stap van 2toDrive daarom graag nog een aantal handige tips. Hiermee zorg jij ervoor dat je voortaan altijd perfect voorbereid de weg op gaat.
Voor meer info omtrent 2todrive. Ga naar: www.2todrive.nl
Je hebt je rijbewijs.. maar toch rijd je niet?
Je hebt inmiddels je rijbewijs op zak maar stapt de auto niet in. Dit kan komen door onzekerheid of rijangst die zich heeft ontwikkeld. Of je vond autorijden nooit leuk! Weest gerust, je bent echt niet de enige! En nog beter nieuws; gelukkig hoeft dat niet zo te blijven!
Wij zijn dé rijschool voor als je wel met plezier in de auto wilt gaan stappen, we frissen je kennis op, leren je de juiste technieken en helpen je over de drempel(s) heen te stappen.
Jij hebt tijdens je rijlessen gereden volgens de klassieke procedures om je examen te kunnen afleggen. Wij doen dat net even anders, we gaan je alles tot in detail goed uitleggen. Zoals je zithouding die in 80% van de gevallen al fout is. De koppeling bijvoorbeeld zodat je niet in elke bocht of nadering van kruising deze willekeurig intrapt, alleen omdat het jouw een veilig gevoel geeft! Effectief leren kijken in je spiegels, geen theater zoals op je examen!